En els darrers temps s’evidencia un interès creixent per conservar i potenciar la diversitat biològica a les ciutats i integrar-la a la trama urbana. L’Estratègia per la Biodiversitat 2020 de la Unió Europea, els objectius fixats per les Nacions Unides a Aichi per al període 2011-2020, el Pla del Verd i de la Biodiversitat de Barcelona 2020, entre d’altres, són instruments que segueixen aquesta línia.
Els espais verds urbans són una oportunitat de viure la natura dins les ciutats i una eina clau de sensibilització, coneixement i valorització dels serveis socioambientals que ofereixen.
Si la biodiversitat és per si mateixa un valor essencial, encara ho és més en els àmbits urbans, perquè adquireix un valor més elevat atesa la seva singularitat en un entorn sotmès a gran nombre d’impactes i pressions que en fan difícil la supervivència, i especialment per la tasca sensibilitzadora i educativa que aquesta conté associada.
Durant la setmana de boscos urbans es van desenvolupar 6 activitats en las que van participar 121 persones, també es va comptar amb 8 formadors/experts. Podeu consultar les diferentes activitats i els seus resultats als següents enllaços:
- Taula rodona: La ciutat al bosc vs el bosc a la ciutat
- Experiències educatives de referència i criteris de qualitat en les activitats relaciones amb sistemes forestals urbans
- Taller: Fes + verda la teva ciutat
- Formació per formadors/es: Els boscos urbans espais d’aprenentatge
- Passejada guiada: Ciutats i boscos en transició
- Jornada de voluntariat: Fem el Turull més sostenible